Om MovieStarPlanet

MovieStarPlanet är en rolig och säker plats på nätet, där barn kan ha roligt medan de lär engelska. MovieStarPlanet utmanar barn att vara kreativa när de använder det engelska språket, så att de förbättrar sina skriftliga kunskaper i engelska på roliga och innovativa sätt.

MovieStarPlanet är en social webbplats där barn och ungdomar arbetar tillsammans med sina vänner för att skapa små animerade filmer. Texten i filmerna är skrivna på engelska och barnen kan därigenom öva sina skriftliga kunskaper i engelska. MovieStarPlanet är en blandning av Facebook och YouTube, med en extra lärande dimension.

I MovieStarPlanet skapar varje barn en virtuell filmstjärna som används i de animerade filmerna, tillsammans med de figurer som deras vänner har skapat. Barnen kan dela sina filmer med varandra och se varandras filmer.

Baserat på filmernas popularitet, kommer den virtuella filmstjärnan att tilldelas virtuell Fame och pengar, vilket ger nya möjligheter i senare filmer. Den kontinuerliga utvecklingen av den virtuella filmstjärnan, ger MovieStarPlanet ett betydande inslag av lek och tävling som är lockande för barn.

MovieStarPlanet utvecklats från början med ekonomiskt stöd från det Danska Ministeriet för Vetenskapsteknik och Innovation och i samarbete med det Danska Universitetet för Utbildning samt ett antal grundskolelärare.

Omdömen

'Forskning har visat att barn lär sig engelska när de kommunicerar och spelar spel på sin fritid. MovieStarPlanet är ett nytt och lovande online universum som ger barn möjlighet att spela, kommunicera och skapa, samtidigt som deras kunskaper i engelska förbättras.'
Bente Meyer, Associate Professor, PhD, Department of Curriculum Research at the Danish School of Education.


'MovieStarPlanet är motiverande och inspirerande för barn mellan 10-14 år. MovieStarPlanet ger goda möjligheter för att differentiera utbildningen och det är ett bra verktyg för att förbättra barnens färdigheter i skriven och talad engelska.'
Gitte Tjellesen, English teacher, Maglegaardsskolen in Gentofte, Denmark.

Mer information?

Du kan läsa instruktionsguiden MovieStarPlanet användaren här.

För support frågor, skriv ett mail till support@moviestarplanet.com

För frågor omkring reklam och affärsverksamhet, skriv ett mail till contact@moviestarplanet.com